Skip to main content

Hoe houd je medewerkers vitaal, betrokken en duurzaam inzetbaar in een sector die continu in beweging is?

Als organisatieadviseur, projectleider, trainer en coach werk ik met zorgorganisaties aan duurzame inzetbaarheid en gezond, veilig werken. Mijn achtergrond in arbeidsergotherapie, opleidingsadvies en bedrijfskunde – gecombineerd met jarenlange ervaring in de zorg – helpt mij om praktische oplossingen te verbinden aan strategische doelen.

Ik geloof in de kracht van vertrouwen, verbinding, vakmanschap en inspiratie. Deze kernwaarden vormen de basis in elke samenwerking – met opdrachtgevers, partners én medewerkers.

Mijn aanpak is integraal en mensgericht: gericht op gedragsverandering, vitaliteit en werkplezier. Want bij zowel stagnatie als groei ligt de sleutel vaak in gedrag – niet in kennis.
Met mijn enthousiasme, vakkennis en ervaring weet ik mensen te binden, te boeien en in beweging te brengen rond thema’s als duurzame inzetbaarheid, vraagsturing en productiviteit.

Ik werk graag aan vraagstukken waarin ik geloof en waarin ik iets kan betekenen voor uw organisatie. Voor een gezonde bedrijfsvoering, meer werkplezier en de juiste inzet van mensen en middelen – op het juiste moment.

Méér weten over mijn achtergrond en werkervaring? Bezoek mijn LinkedIn profiel. klik hier!.

Visie op hulpmiddelen

Visie op hulpmiddelen in de zorg: werken met aandacht én ondersteuning

Persoonlijk
Bij Passievoorzorg zien we dagelijks wat de toenemende zorgzwaarte vraagt van zorgprofessionals. Als eigenaar voel ik, Trea van der Wijk, een sterke drive om hen daarin te ondersteunen. Sinds 2018 zet ik me daarom in voor veilig en ergonomisch werken met slimme hulpmiddelen – uit liefde voor de zorg én de zorgverlener.

Analyse
De realiteit is duidelijk: het aantal cliënten met complexe zorgvragen neemt toe, terwijl het aantal handen aan het bed dat niet doet. Dit vraagt om een andere manier van werken. Door cliënten waar mogelijk te stimuleren in hun zelfredzaamheid, en tegelijkertijd de zorg zó in te richten dat één zorgverlener de zorg op een comfortabele en veilige manier kan bieden.

De sleutel? De juiste combinatie van hulpmiddelen. Denk aan passieve en actieve tilliften binnen het plafondzorgsysteem (locomotion), zoals de tweepuntsjuk en de StandUp plafondstalift. Maar ook slimme accessoires zoals:

  1. Beenslings – voor wondzorg, zwachtelen of het aantrekken van steunkousen in bed;

  2. Light Turner of Master Turner glijdeken – om de cliënt binnen de bedgrenzen te positioneren;

  3. Master Turner Combi Medium of Large – voor mobilisatie op de bedrand of beenverplaatsing in/uit bed.

Dilemma
De uitdaging zit niet alleen in het vinden van de juiste hulpmiddelen, maar ook in het maken van onderbouwde keuzes. Wat voegt écht waarde toe? Wat past bij de zorgvraag én de werkwijze? En hoe voorkom je dat er tientallen verschillende methodes naast elkaar bestaan, wat juist onrust en onveiligheid veroorzaakt?

Daarom pleit Passievoorzorg voor standaardisatie van werkmethoden. Alleen dan kun je écht efficiënt én veilig werken. Maar dat vraagt om scherpe keuzes: zorgorganisaties moeten kritisch kijken naar welke hulpmiddelen én samenwerkingspartners daadwerkelijk deskundig en betrouwbaar zijn.

Samen
Passievoorzorg biedt hierin ondersteuning. Niet alleen via hulpmiddelen, maar ook door het delen van kennis, ervaring en praktische begeleiding. Want samen staan we sterker. En alleen door samen te investeren in slimme zorgoplossingen, kunnen we de zorg werkbaar houden voor iedereen.